Postopek nakupa
Ko se odločite za nakup vstopnic na spletni strani, ga morate najprej poiskati. Dogodek lahko poiščete tudi s pomočjo lupe.


Ko najdete željeni dogodek, nanj kliknete. V kolikor je na voljo več opcij za dogodek, nato izberete še datum in uro dogodka in kliknete na gumb »Vstopnice«.

V naslednjem koraku se vam prikažejo različne cenovne kategorije. Za izbiro vstopnic imate na voljo dve različni opciji med katerima lahko izbirate – avtomatski izbor in sedežni red.

Avtomatski izbor
Izberete lahko vstopnico iz avtomatskega izbora. To storite tako, da v izbrani cenovni kategoriji izberete število vstopnic. S klikom na gumb s košarico in zapisanim zneskom nadaljujete na naslednji korak.ALISedežni red
Ko so v prodaji sedišča, vam priporočamo nakup le-teh iz sedežnega reda, saj jih v nasprotnem primeru sistem sam naključno izbere. S klikom na 'Sedežni red' sami izberete želene sedeže.


Spremembe nakupa, po tem ko je storitev že plačana, niso več mogoče.

Pri izboru sedežnega redu se vam prikaže shema dvorane, kjer je označen oder in tudi posamezne kategorije. Siva polja oz. mesta na shemi so že razprodana, zasedena. Izbirate lahko med barvnimi polji oz. mesti. Vsaka barva predstavlja posamezno cenovno kategorijo.

Shemo si lahko s koleščkom miške približate ali oddaljite.S klikom na barvno piko (vsaka pika predstavlja sedež), si izberete sedež. Izbrani sedeži so na shemi obrobljeni s črno barvo. S klikom na »Izbrani sedež« si lahko ogledate podatke o izbrani vstopnici (vhod, sektor, vrsta in številka sedeža), navedena je tudi cena.

Za nadaljevanje na naslednji korak, kliknite gumb s košarico in zapisanim zneskom vstopnic.
V naslednjem koraku vstopite v nakupovalni proces, kjer najprej izberete dostavno metodo. V glavi nakupovalnega procesa se nahaja povzetek vašega naročila – število izbranih vstopnic in celoten znesek plačila. Nad tem je prikazan odštevalnik, ki prikazuje v kolikšnem času morate nakup opraviti.

Več o dostavnih metodah, si lahko preberete tukaj . Ponujene možnosti so odvisne od odločitve organizatorja in datuma dogodka.

V kolikor želite kupiti vstopnice še za drug dogodek, pri dostavi kliknite na »Nadaljujte z nakupovanjem«, kar vas bo pripeljalo na iskalnik.


Po izbrani dostavni metodi, izberete način plačila. Načini plačila so odvisni od izbrane dostavne metode, od tega ali gre za dogodek v Sloveniji ali tujini, prav tako pa tudi od datuma dogodka.

Več o plačilnih metodah lahko najdete tukaj .

Če imate darilni bon ali želite izkoristiti dobropis iz event.card kartice, ga lahko izkoristite tako, da kodo (koda bona ali številka event.card kartice) vnesete v polje »Vnesite kodo darilnega bona«. Več o darilnih bonih si lahko preberete tukaj .


Če želite, lahko v tem koraku še spreminjate način dostave in plačilno metodo. To storite tako, da izberete »1. Dostava« ali »2. Plačila« in se vrnete korak, kjer ste to izbirali.

V tem koraku morate podati podatke o prevzemu oz. dvigu.
Tukaj lahko vnesete tudi podatke za izdajo originalnega računa za podjetje.

Če so vsi podatki v redu, spodaj označite, da se strinjate s splošnimi pogoji uporabe in s politiko zasebnosti. Za dokončanje kliknite 'Nadaljuj'.

Sistem vam nato ponovno prikaže povzetek vašega naročila, prav tako lahko še vedno spremenite vašo dostavno metodo in način plačila.


Vaše naročilo je uspešno zaključeno. Na koncu nakupnega procesa prejmete številko vašega naročila in podatek o tem, kam je bila poslana potrditev vašega naročila ter nadaljnja navodila. V primeru kreiranega uporabniškega računa, pa boste iste informacije našli tudi v vašem računu na spletni strani pod »Vaši nedavni nakupi«.V uporabniški račun se lahko vpišete s klikom na ikono uporabniškega računa, ki ga najdete v desnem zgornjem robu na naši spletni strani. Ob kliku na ta gumb se uporabniku spusti obrazec za vpis v uporabniški račun.

Novi uporabniki imajo v tem načinu možnost, da ustvarijo nov uporabniški račun ali pa se vpišejo v obstoječega.

Vpis novega uporabnika
Ob kliku na ikono uporabniškega računa se vam spusti okno, v katerem izberete »Prijava«. Nato izberete možnost »Želim ustvariti nov uporabniški račun«. Vnesete vaš e-mail naslov in potrdite, da se strinjate s splošnimi pogoji ter politiko zasebnosti, nato pa kliknete »Potrdi«. Vaš uporabniški račun bo kreiran in geslo poslano na vaš elektronski naslov. S prejetimi podatki se boste lahko vpisali v vaš uporabniški račun na naši spletni strani.
Vpis obstoječega uporabnika
Ob kliku na »Uporabniški račun« se vam spusti okno, v katerem izberete »Prijava«. Nato pustite izbrano možnost »Že imam uporabniški račun« in v okno spodaj vpišete vaš e-mail naslov, s katerim ste si ustvarili profil in geslo. Za vpis kliknite gumb »Potrditev«.
V uporabniški račun se je mogoče vpisati tudi med postopkom nakupa. To storite tako, da v nakupovalnem procesu, v delu »Informacije o nakupu« kliknete na »Vnesi geslo«.

Vpis s Facebookom
Lahko se vpišete z vašim Facebook računom. To storite tako, da na spletni strani v desnem zgornjem kotu kliknete »Uporabniški račun«, nato pa se vam spusti okno, v katerem izberete »Prijava«. Izberete možnost »Vpišite se z vašim Facebook profilom« in preusmerjeni boste na spletno stran www.facebook.com. Na tej strani se odpre okno, ki od vas zahteva, da potrdi povezavo med spletno stranjo Eventim.si in Facebookom. Takoj po potrditvi boste že prijavljeni na spletni strani s svojim uporabniškim računom. Za vsak naslednji vpis v uporabniški račun ne bo potrebno potrjevati dovoljenja za dostop preko Facebook profila, saj bosta spletni strani že povezani.


Ko ste prijavljeni v uporabniški račun, lahko z njim opravljate, si ustvarite kartico zvestobe, si ogledate vaše pretekle nakupe in pregledate vašo košarico.

• Vaša košarica
Uporabniški račun vam omogoča ogled vaše košarice. Tukaj lahko vidite koliko vstopnic imate trenutno v košarici, za kateri dogodek in znesek nakupa. Iz tega razdelka lahko opravite nakup vstopnic, ki so v košarici.

• Vaše e-vstopnice
V tem razdelku bodo shranjene vaše vstopnice, pri katerih ste kot metodo dostave izbrali e-vstopnice.

• Vaši nedavni nakupi
Tukaj si lahko ogledate svoja naročila. Če kliknete na »Podrobnosti« ob določenem naročilu, si lahko ogledate podrobnosti tega naročila, kjer boste videli katere vstopnice in koliko vstopnic ste naročili, kakšna je bila cena izbranih vstopnic, način dostave in metoda plačila.

• Vaši naslovi
Tukaj so prikazani naslovi, ki ste jih navedli ob nakupu vstopnic. Naslove lahko urejate, dodajate in odstranjujete.

• Možnosti shranjenih plačil
V primeru, da shranite način plačila, lahko plačila tukaj urejate.

• Spremenite geslo
Za spremembo gesla izberite možnost spremembe gesla. Geslo si lahko zamenjate tako, da v okence vnesete željeno novo geslo in nato to geslo ponovite. Pazite samo, da novo geslo ustreza zahtevam.

• Spremenite e-mail
Za spremembo elektronskega naslova izberite možnost spremembo e-maila. Vpišite mail, ki ga žalite uporabljati namesto obstoječega. Na vpisan elektronski naslov vam bomo poslali nadaljnja navodila za potrditev spremembe elektronske pošte.

• Naročanje na novičke in obvestila
V tem razdelku lahko vidite na katere novičke ste naročeni. Ob kliku na »Prijavi se na novičke« se vam pojavijo teme novičk, na katere se lahko posebej prijavite.
V tem delu se lahko od določenih novičk tudi odjavite, tako da pri tistih novičkah, od katerih se želite odjaviti, kliknete gumb, kot kaže spodnja slika.


• Event.card
Event.card je kartica zvestobe. Na tem mestu si jo ustvarite tako, da kliknete na event.card, podate svoje podatke in kliknete »Postanite event.card stranka!«. Tako boste naročili kartico, ki jo boste prejeli na izbrani naslov prejeli po pošti. Po prejetju kartice boste lahko kartico in račun povezali z vpisom številke kartice v vaš račun.


Iz uporabniškega računa se lahko izpišete tako, da kliknete na »Uporabniški račun«, ki se nahaja v desnem zgornjem kotu na naši spletni strani in nato izberete »Izpis«.Nakup lahko opravite tudi kot gost, brez kreiranega uporabniškega računa. Postopek nakupa se pri tem ne spremeni. Po opravljenem nakupu prejmete potrditveni e-mail.

Podrobnosti vašega naročila si lahko ogledate tako, da v potrditvenem mailu kliknete na »Preglejte vaše naročilo«.

Povezava vas bo preusmerila na našo spletno stran, kjer kliknete na »Za prijavo vpišite PIN«. Nato se vam prikaže polje v katerega vpišete PIN številko, ki se jo prejeli na vaš elektronski naslov.